پاورپوینت بررسی دارایی های فکری در 17 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
پاورپوینت بررسی دارایی های فکری در 17 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
فهرست مطالب
مقدمه
اختراع
طرح صنعتی
علائم تجاری
نام تجاری
نشانههای جغرافیایی
اسرار تجاری
کپیرایت و آثار ادبی و هنری
بخشی از متن
مقدمه
داراییها ارزشمند هستند. گاهیاوقات دارایی با آنچه از قدیم به عنوان «مال» شناخته میشد مانند زمین، ساختمان، خودرو یا طلا، متفاوت هستند. این دسته از داراییها (دارایی های فکری) محصول فکر انسان و ابداع ذهن او هستند و به همین دلیل Intellectual Property یا IP نامیده میشوند و حقوقی که از این دسته از دارایی های فکری حمایت میکند به عنوان «حقوق مالکیت فکری» شناخته میشود. بطور کلی از آن هنگام که بشر توانست قلم در دست بگیرد و نگارههایی بکشد، حقوق معنوی بوجود آمد یا آنگاه که «ادبیات» شناخته شد، سرقت ادبی به عنوان رفتاری ناپسند مورد نکوهش واقع شد. بنابراین ریشههای اولیه به رسمیت شناختن دارایی های فکری را می توان در شکلگیری تمدنها جستجو نمود.
در یک تقسیمبندی کلی، دارایی های فکری شامل دو دسته هستند:
1. مالکیت صنعتی شامل اختراع، نشانههای جغرافیایی، علائم تجاری، نام تجاری، طرحهای صنعتی، اسرار تجاری
2. کپیرایت آثار ادبی، آثار هنری، فیلم و موسیقی
اختراع
اختراع نتیجه فکر فرد یا افرادی است که برای اولین بار فرآیند یا فرآوردهای خاص را ارائه میکنند و مشکلی را در یک حرفه، فن، فناوری، صنعت و مانند آنها حل مینماید. اختراعی که قابل ثبت که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد. منظور از ابتکار جدید آن است که چیزی بوجود بیاید که در فن یا صنعت قبلی وجود نداشته باشد و برای فردی که در آن صنعت یا فن در حال کار و فعالیت است، امر آشکار و واضحی نباشد. همچنین اختراعی دارای کاربرد صنعتی شناخته میشود که در یک شاخه از صنعت قابل ساخت و استفاده باشد. البته باید توجه داشت که مقصود از صنعت، معنای گسترده آن است و شامل مواردی مانند صنایع دستی، کشاورزی، ماهیگیری و حتی خدمات نیز میشود.
طرح صنعتی
منظور از طرح صنعتی، هرگونه ترکیب، خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سهبعدی با خطوط است؛ بگونهای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد و نوین باشد. بنابراین درصورتیکه طرحی، تغییر ظاهری با آنچه قبل از آن موجود بوده است، نداشته باشد، از حمایتهای قانون ثبت اختراعات و طرحهای صنعتی و علائم تجاری بهعنوان یک دارایی فکری، برخوردار نیست. بنابراین طرح صنعتی زمانی قابل ثبت است که جدید یا اصیل باشد.
و ...